Zelfde site, maar dan beter


Al een tijdje erger ik mij mateloos aan mijn eigen website en doe er naar mijn idee veel te weinig mee. Een hele grote reden daarvoor was dat ik de site enorm traag vond. Zowel als ik wat wilde wijzigen, als ook om de site gewoon te laden vanaf welke pc dan ook.

Ik was niet zat van de lay out, die was voor het grootste gedeelte prima.  Ik had al vaker gekeken hoe ik de pagina nou sneller kon krijgen, maar dit lukte niet.

In de loop der jaren heb ik verschillende dingen met mijn site gedaan, met lay-outs gespeeld, plugins geinstalleerd en soms net zo hard weer verwijdert enz. En zo’n lay-out of plug-in verwijder je natuurlijk weer niet helemaal als je dat verwijdert. Al met al stond er onwijs veel op mijn site, waar heel veel niet van gebruikt hoefde te worden, overbodige zooi wat wel werd geladen, elke keer als ik de site op start. Vandaag heb ik alle posts, media, pagina’s en reacties geexporteerd, een proefsite op een local host gemaakt en toen dat gelukt was, mijn hele hoofdmap van mijn website leeggegooid. En toen maar duimen…..mezelf kennende had ik alles in de soep gegooid.

WordPress opnieuw geinstalleerd, de post, media, pagina’s en reacties geimporteerd, lay-out weer aangepast naar mijn wensen en GELUKT!!! Uiteraard kost het tijd, maar alles is er nog 😉

Ik ben er dus helemaal blij mee. Laat me weten wat je ervan vindt  😉

 

Facebook Comments