Werkzoekende


Veel mensen die mij kennen, weten dat ik al lange tijd op zoek ben naar een baan. Anderen zullen zeggen, je hebt toch werk? Ja, dat klopt. Een nul-uren contract als huishoudelijk medewerker in de Thuiszorg. Niet echt mijn droombaan en veel te weinig uren. Maar met gebrek aan iets beters…

Inmiddels ben ik dus al vanaf maart 2011, na afloop van mijn laatste contract van 32 uur en na de bevalling van Keyon tot heden op zoek. Inmiddels is het een frustratie, te hoog opgeleid, te laag opgeleid, te weinig werkervaring, CV sluit niet aan bij het gevraagde profiel, te oud, pas niet in het team, te veel korte contracten gehad, te ambitieus, te passief en ga zo maar door. Alle redenen om iemand af te wijzen heb ik zo langzamerhand wel gehad volgens mij.

Daarnaast zijn er ook nog bedrijven die een vacature open hebben. Jij als sollicitant neemt de moeite om een gemotiveerde brief te schrijven, je stuurt je CV mee en dan begint het wachten, of eigenlijk afwachten. De vraag is namelijk of je een reactie terug krijgt. Wel of geen ontvangstbevestiging, wel of geen afwijzing. Mag je op gesprek komen, dan neem je de moeite om opvang voor je kinderen te regelen. Je stapt in je auto, dus het kost geld om naar een gesprek toe te gaan. Het kost tijd en in sommige gevallen betekend dat voor mij dat ik niet kan werken, dus komt er ook niks binnen. Dan mag ik toch verwachten dat het bedrijf in kwestie je het resultaat van het gesprek verteld. In negen van de tien gevallen gebeurt dat dus NIET!!! Gevolg, ik bel er zelf achteraan en krijg één of andere dooddoener te horen als afwijzing. Niets concreets, zodat ik eigenlijk nog net zoveel weet als voor ik belde. Namelijk ik heb die baan NIET!!

Inmiddels weet ik niet meer wat ik nou wel en wat ik nou niet moet zeggen tijdens een gesprek. Ik weet niet meer wat ik nou wil. Althans niet helemaal wat ik wil. Ik wil een HBO-opleiding doen, alleen dan het volgende probleem. Welke??? Blijf ik in de commerciële wereld en zoek een vervolg op mijn huidige opleiding, of gooi ik het roer om. En wie zegt mij dat ik daar wel wat mee kan, of dat ik daar wel geschikt voor ben.

Zoek ik een opleiding waarmee ik met mijn diploma op zak een dik salaris binnen kan halen, of zoek ik iets waar ik voldoening uit haal, maar met een minder salaris. Zoek ik iets waar mijn volledige interesse in ligt, of kijk ik toch verder naar een opleiding waar ik zeker iets mee kan.

Bel je het UWV voor eventuele ondersteuning, kan je dat vergeten. Geen budgetten. Beroepenkeuze testen? Kosten bakken met geld. Loopbaanbegeleiding? Wat dat kost wil je helemaal niet weten.

Ik heb dus maar weer een paar lijntjes uitgegooid. Via LinkedIn mij aangemeld voor een sollicitatieclub. (die bestaat ook al tegenwoordig). Vervolgens een CV-scan gehad, maar ja, meningen over mijn CV verschillen ook enorm. Wel weer een aantal goede tips gehad, dus nu weer afwachten.

En hopelijk komt er ooit die baan die mij op het lijf geschreven is, net zoals die opleiding die ik wil doen.

Facebook Comments