De scholen zijn weer begonnen!!


Na 6 weken vakantie zijn de kids vanochtend weer naar school gegaan. Sylvester naar groep 4 en Ferris wederom naar groep 2.

Sylvester leek er vanochtend wat moeite mee te hebben. Nieuwe klas, nieuwe leraar, nieuwe kinderen. Een veel grotere klas met maar 5 anderen die vorig jaar ook bij hem in de klas zaten. Hoge tafels met stoelen die wel wat weghebben van barkrukken. Sylvester kan niet goed tegen veranderingen en hopelijk is hij snel gewend.

Ferris heeft de juf die Sylvester vorig jaar had. Ze vond het heel knap dat ze Ferris nog geen Sylvester had genoemd. Toen Ferris in de klas kwam, zat Jaimy al op hem te wachten. Ze zitten naast elkaar, al vraag ik mij af hoe lang dat gaat duren.

Vanochtend heb ik een gesprek gehad met mijn nieuwe werkgever. We hadden nog niet over het salaris gesproken en daarnaast heb ik mijn contract bekeken. Ik krijg een half jaar contract met een eventuele stilzwijgende verlenging naar onbepaalde tijd bij goed bevallen. Het salaris lag iets onder het niveau wat ik zelf in gedachten had, dus zijn we naar elkaar toegekomen. Ik ben er in ieder geval zeer tevreden mee. Ik word al om 8 uur ’s ochtends verwacht, dus moet echt vroeger op gaan staan. Daarnaast ben ik wel om 16:30 uur alweer vrij en op woensdag en vrijdagmiddag om 12:00 uur. Dat is wel lekker.

Vandaag hebben Wouter en ik ook iets aan onze vloer gedaan in de woonkamer. Af en toe leek het wel golfkarton in plaats van laminaat. Het leek lelijk en het liep ook niet prettig. Het leek steeds erger te worden en ik was bang dat we straks een volledig nieuwe vloer konden gaan kopen. Op n of andere manier lag de vloer te strak. We hebben dus de laatste planken losgehaald. Met veel pijn en moeite want die waren door het werken van de vloer inmiddels bijna in de plint gedrukt. We hebben dus helaas ook niet alle stukjes er heel uitgekregen. Gelukkig hebben we nog een aantal planken over, dus dat komt wel goed. Een groot deel van de vloer is inmiddels al vlak getrokken doordat we de planken losgehaald hebben. Nu zit die aan de korte kanten op sommige plekken ook wel erg strak. We hebben nou niet echt zin om de hele vloer opnieuw te leggen, dus hebben we n of ander zaagje gekocht die we op onze boormachine konden zetten. Met pijn en moeite kunnen we zo een klein stukje van de kantjes halen die tegen de muur zitten, zodat we niet alles opnieuw hoeven te doen. Even afwachten dus hoe dat allemaal gaat lopen.

Fijne avond verder 😉

Facebook Comments