Vintage!! – Burda 6891


Ik heb dit weekend eindelijk eens de tijd genomen om weer iets in elkaar te naaien. Vrijdag was ik lekker op tijd vrij en ben bij Harry’s Stoffen geweest. Altijd lekker om eens rond te wandelen. Ook zijn de nieuwe boeken van Burda en Simplicity er. Dus op mijn gemakje even het Burdaboek doorgebladerd. Ik ben gek op broeken met wijde pijpen, zoals dat jaren geleden in was. Vintage dus. En kon je ze overal kopen toen ik nog een kind was, nu zal ik ze zelf moeten maken. Nou heb ik dat weleens geprobeerd door een broek of zelf te tekenen, of door een broek aan te passen. Echter is mijn ervaring op de naaimachine niet voldoende en die broeken mislukten dus altijd.

In het boek van Burda kwam ik dit patroon tegen.  6891Vintage, wijde pijpen, shirt met taille. Ja, mijn stijl toch wel, en er staat bij makkelijk! Dus ik met het patroon in de hand de winkel door. Nou heb ik thuis een kast (misschien wel 2) vol met stof. Alleen kon ik zo niet iets bedenken wat voor deze combinatie geschikt was en wat in mijn kast zou liggen. Toch maar shoppen naar stofjes dus. Dat werd een combinatie van zwart/wit. Nou ben ik ook wel gek op kleur, maar deze stof lag samen gepresenteerd en vond ik er dan ook echt bij passen. 20151011_132240_Hunenborg[1]

Vrijdagavond, met de Voice of Holland op mijn pc en de naaimachine op tafel, ben ik begonnen om dit setje in elkaar te zetten. Vandaag zo rond half 1 was het af.

De broek was veel te lang. Hoe bijzonder, want het patroon is voor een lichaamslengte van 1.68 m, dus eigenlijk zou ik de broek moeten verlengen. Nou keek ik eens naar het patroon en had al niet het idee dat het nodig was. Nou dat was het zeker niet! Ik heb uiteindelijk zo’n 10 cm er aan de onderkant afgehaald. Eigenlijk wat jammer, want het heeft een klein stukje van het model weggehaald. Maar goed, verder zit de broek prima. En ook het shirt is erg goed gelukt. Er zijn een aantal dingen in het patroon die ik af en toe nog wat lastig vind, maar ik moet zeggen dat bij elk project die ik doe, dat steeds beter gaat. En ach, zo zitten er een paar schoonheidsfoutjes in zowel de broek als in het shirt, maar ik kan er niet echt mee zitten. Ooit een cliënt gehad in mijn vorige baan, die zei altijd,

Als er geen foutje in zit, zien mensen ook niet dat je het zelf gemaakt hebt.

Een uitspraak die ik graag onthoud!

Zie hier het eindresultaat

IMG_7965

 

Facebook Comments