Verbouwen vervolg


Inmiddels zijn we weer een aantal dagen verder na mijn laatste bericht.

Foto’s met de dagen 3,4 en 5 heb ik ook toegevoegd.

De trap naar boven is klaar. Hij moet nog geschildert/gelakt worden, maar verder is de trap klaar voor gebruik.

Ook is de vlizotrap verdwenen en het gat op de zolder dichtgemaakt. Op de overloop van de eerste verdieping moet het gat verder nog afgewerkt worden.

Omdat Wouter vorige week de nacht in moest, heeft de verbouwing van woensdag tot zondag stil gelegen. Gisteren zijn ze begonnen met de dakkapel. Ik moest mijn laatste dagje werken en heb het grootste gedeelte gemist. Gelukkig heeft Wouter een aantal foto’s gemaakt. Het gat in het dak is gemaakt en ondanks dat het geweldig mooi weer was, was het wel ongelooflijk koud. Dat is dus vooral de woonkamer deur zoveel mogelijk dichthouden want dat is op dit moment het enige warme plekje in huis. Helaas is het niet gelukt om gisteren het dak volledig dicht te maken. Afgelopen nacht was het dus ook erg koud in huis. Omdat ook onze CV-ketel op zolder staat hebben we nu geen warm water. Mogelijk zijn vannacht de leidingen voor het warme water bevroren. Geen druppel komt er uit de kraan. Alleen koud water kunnen we nog krijgen, maar hoe warmer we het water zetten, hoe minder water er uit de kraan komt.

De aannemer verwacht alles vandaag dicht te hebben en dan warmt de zolder hopelijk snel genoeg op zodat we vanavond weer warm water hebben. Gisteren twijfelde ik of ik vandaag of gisteravond zou douchen. Ik heb gekozen voor gisteravond. Nou, daar was ik wel blij mee vanochtend. Anders had ik toch mooi onder een douche zonder water gestaan.

Zoals gezegd, gisteren mijn laatste dag gewerkt. Nu nog een paar vrije dagen en dan begint volgende week dinsdag officieel mijn eerste  verlofdag en mijn eerste werkloze dag. Gelukkig hoef ik me niet direct druk te maken over het vinden van een baan. Ik ga eerste lekker uitrusten, bijslapen, opruimen en schoonmaken. Dan ga ik na 9 maanden wachten mijn nieuwe ukkepuk in mijn armen sluiten en daarna, dan weer op zoek naar een nieuwe baan. Ik heb in feite 16 weken de tijd om iets nieuws te vinden. Nou dat moet toch lukken!!

Vanmiddag krijgen we een groei-echo. De groei van onze ukkepuk lijkt een klein beetje achter te lopen. Maar dat was bij Sylvester en Ferris ook het geval, alleen toen was dat geen klein beetje. Ik liep toen met 32 weken al in het ziekenhuis, ik ben nu bijna 34 weken zwanger! Zal voor mijn doen misschien wel een groot kind krijgen. We kijken met z’n allen uit naar de geboorte van deze ukkepuk.

Facebook Comments