Verbouwing dag 1


Een aantal weken geleden bleek dat Wouter een leuk spaarpotje had opgebouwd en dat geld kon vrijkomen. Leuk, maar wat kunnen we daar mee doen? Nou, ons huis verbouwen!!

Wij wilden graag een vaste trap naar boven en een dakkapel op de zolder dus diverse aannemers uitgenodigt om een offerte voor ons uit te brengen.

De eerste kwam voor de kerst. Gesprekje gehad, onze wensen kenbaar gemaakt en een offerte laten maken. Enkele dagen later kwam de aannemer langs om de offerte door te spreken. Wij waren al snel klaar met het bespreken. Hij was naar ons idee veel te duur en vervolgens rekende hij ook gewoon 19% BTW voor het arbeidsloon terwijl dit tot juli 2011 wettelijk vastgesteld is op 6%. Hierdoor voelden wij ons al aardig in de boot genomen en gelukkig zijn wij ook niet op ons achterhoofd gevallen. Dus op naar de volgende…

Een afspraak gemaakt met een andere aannemer die naar ons idee best ver weg gevestigd zat. Maar goed, wij hoeven het niet te rijden dus als die beste man wil komen, is hij uiteraard welkom. Maar, hij belt af. Nooit weer wat van gehoord. Wederom op naar de volgende…

Die zou komen terwijl het buiten een grote witte chaos was. De beste man kreeg te maken met een glijpartij en belde af. Kan natuurlijk gebeuren al was het wel de tweede die afbelde. Hij zou op korte termijn weer bellen om een nieuwe afspraak te maken. Uiteraard hadden wij daar geen enkel probleem mee.

Dezelfde dag zou er nog een aannemer komen. Deze man noemt zich Peter Klus dus toen ik de man in kwestie aan de telefoon kreeg en hem zeer slecht kon verstaan, was ik redelijk verbaasd. Wij doen niet aan vooroordelen dus kom maar. Gelukkig was de man in het echt een stuk beter te verstaan en wij hebben hem duidelijk onze wensen kenbaar gemaakt. Hij liep met ons naar de zolder om alles te bekijken voor de offerte en had een aantal zeer goede ideen. Hij heeft een globale prijs gemaakt en Wouter en ik zijn in overleg gegaan. Een aantal dagen later hebben we hem nogmaals laten komen om duidelijke afspraken te maken en om een officile offerte te vragen. Wij konden het eens worden over de prijs dus gelijk maar de verbouwing ingepland. De vaste trap naar de zolder is het eerste gedeelte, de dakkapel de tweede. Er komt een aantal dagen tussen te zitten, want uiteraard moet er ook door Wouter gewerkt worden.

Startdatum: 9 februari 2011.

In geen weken meer wat gehoord van de aannemer van de glijpartij. Tot hij vorige week belde voor een nieuwe afspraak. Jammer, maar helaas, inmiddels waren wij voorzien, ze hebben te lang gewacht.

Zoals gezegd is dus vandaag het eerste gedeelte van de verbouwing uitgevoert. Een groot gat in ons plafond/vloer voor de vaste trap. Ik zag er als een berg tegenop en twijfelde of we er wel juist aan hadden gedaan om nog zo’n verbouwing te laten doen in het laatste deel van mijn zwangerschap. Maar ja, we konden er al niet meer onderuit en behalve dat ik de halve dag van mijn stoel af ben getrild en mijn trommelvliezen het hard te verduren hebben gehad, valt het mij tot nu toe erg mee. De hoeveelheid stof op de eerste verdieping valt mee en door mijn slimme collega’s had ik voor een waterstofzuiger gezorgd. (bedankt werk) Hierdoor viel de hoeveelheid water wat naar beneden sijpelde ook nog reuze mee en hoeven wij vanavond niet zwemmend naar ons bedje.

img_3158img_3162img_3160

Dag 1 zit erop. Op naar dag 2!!!!

 

Facebook Comments