Werk gezocht!!


Met het naderende einde van mijn zwangerschapsverlof groeien ook de zenuwen weer voor het vinden van een baan. Hoe moeilijk kan het zijn om iets te vinden als je 16 weken de tijd hebt? Nou dat is dus nog best lastig.

De eerste paar weken van mijn verlof zat ik aan huis gekluisterd. En laten we eerlijk zijn, wie neemt er nou iemand aan die hoogzwanger is? Daarna bevallen en eerlijk is eerlijk, de eerste 2 a 3 weken wilde ik toch niet echt aan solliciteren denken. Alles was weer nieuw en ik moest weer even wennen aan mijn nieuwe aanwinst.

Dus halverwege april ben ik voorzichtig de vacature sites weer in de gaten gaan houden.Speurneus Een aantal sollicitaties verstuurd, het meeste per direct al op afgewezen. Een aantal gesprekken gehad en op één na overal op afgewezen. Op die ene wacht ik nog. Hopelijk hoor ik deze week iets, anders pas volgende week.

Zitten afwachten is niet mijn ding. Dus verder kijken, verder solliciteren en wederom verder afwachten. Er zijn meer vacatures dan een aantal maanden terug, waarschijnlijk ook minder werklozen, maar van het ene nog te weinig en van het andere teveel.

Over de 50 reacties is geen uitzondering en wordt daar dan maar eens uitgehaald.

Koekie Want dan krijgen we het volgende probleem. Bij veel bedrijven gewerkt, vele functies vervuld, maar overal maar kort, overal maar even. Ze denken dat je geen blijvertje bent of ze denken dat je er niks van bakt. Of ze vinden dat je toch te weinig ervaring hebt, want  ja, je hebt het maar even gedaan.

En zo lukt het niet om ervaring op te doen. Het lukt niet om me eens ergens helemaal thuis te voelen. En zo groeien de zenuwen. Vind ik nu wel die baan die ik leuk vind? De baan waarin ik mij thuis voel? Waarin ik mij kan ontwikkelen, waarin ik kan laten zien wie ik ben. De baan waar ik ook nog een leuk salaris mee verdien? Een werkplek waar ik de tijd vergeet? Dat het voor dat ik het weet alweer tijd is om naar huis te gaan? Of wordt het weer een baan uit noodzaak? Omdat ik toch geld moet verdienen?

Nog 3 weken de tijd om een baan te vinden. Ik heb mijn WW maar weer aangevraagd. Hopelijk heb ik het niet nodig. Hopelijk heb ik gewoon eens een keer geluk.

Facebook Comments