Een gaatje vullen


Zit ik zaterdag gezellig met Sylvester op de bank een stroopwafel te eten, voel ik ineens wat hards. Dat is vreemd, iets hards in een stroopwafel. Het volgende moment haal ik bijna mijn tong open aan een enorm scherpe tand. Wat is dat nu weer! Voel ik voorzichtig met mijn tong in mijn mond, voel ik dat er een vulling is verdwenen. Heb ik dat weer?! Met een enorm gat in mijn gebit heb ik mijn tandarts gebeld, in de hoop dat het antwoordapparaat mij verteld wie de dienstdoende weekend arts is. Nou niet dus! Ik word doorverwezen naar een 0900-nummer voor 45 cent/per minuut. Als je verwacht dat je dan een tandarts of tandartsassistente verwacht, helaas pindakaas. Een telefoniste vraagt naar je klacht en vraagt naar je woonplaats. Kon ik pas om half 7 terecht bij een inloopspreekuur. Fijn!!!

Ik heb dus mijn avondeten maar overgeslagen, want ik zag het toch niet zitten dat mijn eten in een groot gat in mijn gebit terecht kwam. Alles voor het eten klaargezet en Wouter maar wat vroeger uit zijn slaap gehaald. (hij zat in de nachtdienst) Dus ik om kwart over 6 in de auto, op weg naar de tandarts. Doodsbenauwd dat ze een noodvulling zouden zetten en ik later die week nogmaals plaats mocht gaan nemen in een tandartsstoel. En geloof me, daar maak je mij niet blij mee.

Uiteraard waren er een aantal wachtenden voor mij en iets over 7 was ik aan de beurt. Ik heb dus echt een enorme hekel aan de tandarts, ze lijken me namelijk altijd pijn te doen. Dus die man kijkt eens en zegt, ik ga je verdoven. Hup spuit er in en al snel was het gevoel uit de helft van mijn kaak verdwenen. Een minuut of 10 later begon het boren en vullen. En godzijdank geen noodvulling. Tegen 8 uur was het gaatje gevuld en kon ik weer richting huis. Wouter en de kids hadden inmiddels gegeten en een bordje voor mij klaargezet. Maar laten we eerlijk zijn, eten met een half verdoofde mond is ook niet alles. Helaas knorde mijn maag enorm en wilde mijn lichaam toch echt wat eten. Dus een extra schep jus en even opwarmen in de magnetron. Echt veel heb ik dus niet gegeten, maar voldoende om mijn maag rustig te houden. Het was deels smakeloos met verdoofde pupillen en ik had zo’n lekkere rollade gemaakt. Dat was mijn zaterdagje…

Zondag ben ik met de kids naar de kermis geweest. Wat kost dat toch altijd een hoop geld. Er stond een attractie met een spiegeldoolhof. Glazen zonder te weten welke kant je op moet, alles lijkt open, maar het meeste is dicht. Ik zeg tegen mijn kids dat ze met hun handen vooruit moeten lopen. Waarom dan? Vroeg Ferris mij. Even later heeft hij het geweten. Hij loopt in volle vaart tegen een raam op. Toen vond hij de die attractie toch iets minder leuk. Nog even een speeltje en een zuurstok gescoord en in een attractie waar je doorheen loopt met allerlei ronddraaiende dingen.

Na de kermis zijn we even naar Ton en Angle gefietst. De nichtjes waren er ook dus dat was super gezellig. Op een gegeven moment was het toch echt tijd om richting huis te gaan en wij stapten met z’n 3-en weer op de fiets. Ferris naast mij, Sylvester achter mij. Amper 500 meter op pad, hoor ik een enorme knal met daar achteraan een gigantische brul. Was Sylvester van zijn fiets gekukeld. Nou, dat gebeurd zelden en normaal gesproken staat hij op een fietst weer verder. Dit keer dus niet. Aan zijn manier huilen wist ik dat hij zich echt enorm pijn gedaan heeft. Dus wij weer terug naar mijn schoonouders, want zijn hand was goed geschaafd en het leek mij verstandig om deze zo snel mogelijk onder een kraan te houden. Daar aangekomen bleek zijn knie kapot, zijn hand kapot, zijn elleboog kapot en ook nog een schaafplek op zijn heup. Goed beschadigt dus. Maar na een paar minuten waren de tranen weer droog en konden wij onze weg vervolgen. Daarna vond hij zichzelf erg stoer en was dat het eerste wat hij Wouter vertelde toen die zijn bedje uit kwam.

Al met al een druk weekend geweest. Inmiddels is het alweer woensdag en met nog anderhalve dag werken voor de boeg, voor mijn gevoel alweer bijna weekend. De kids zijn dit weekend bij hun vader en Wouter en ik gaan bezig met de laatste slaapkamer in huis die nog niet af is.

Fijne avond allen!!

Facebook Comments