Soldaten cargo broek


Sylvester is helemaal gek van legerkleding. Hij vind het leuk en draagt het graag. De vriendin van zijn vader heeft laatst al een super leuke bodywarmer voor hem gemaakt en die draagt hij met trots.  Toen ik bij de stoffenhandel was waar ik ook dat leuke stofje voor mijn eigen broek had gevonden, zag ik legerstof in de aanbieding.  € 2.90 per meter. Ik heb van de blauwe kleur en van de zandkleur twee meter meegenomen.

Legerstof

Stof voor Sylvester zijn legerbroek

Toen nog op zoek naar een patroon.  Een gewone broek maken van legerstof is natuurlijk niet stoer, dus ik wilde een soort van Cargobroek.  Nou zijn er ongelooflijk veel patronen voor kinderen, maar ontzettend weinig voor jongens. Wat er voor jongens is, zijn drie-delige pakken, verkleedkleding en jassen. Niet veel dus. Maar lang leve het internet. Ik vond van Burda een leuk patroon, niet op de site van Burda zelf, maar via www.sewingpatterns.com. Éen nadeel, beschrijvingen in het Engels. Dus opnieuw naar de stoffenmarkt en het patroon gevonden in de Burdaboeken. Helaas, niet op voorraad. Dan toch maar gaan voor de printable met engelse beschrijving.

Patroon voor Sylvester zijn legerbroek.

 

Hier links het patroon welke ik gedownload heb. In totaal heb ik 42 pagina’s uitgeprint van het patroon en toen begon het knutselen. 7×6 rijen A4 papier in de juiste volgorde aan elkaar plakken. Uiteindelijk bleek zelfs onze eetkamertafel te klein en ben ik naar de grond verhuisd. Na het printen en het plakken heb ik de lijnen van de juiste maat rood gemaakt en vervolgens het patroon op patroonpapier over getrokken.

 

 

 

 

 

 

 

En vanaf het patroon papier moest het natuurlijk op het stof. Nou heb ik wel eens problemen met het lezen van beschrijvingen en dat was nu weer het geval.

Ik moest de patroondelen namelijk om de verkeerde kant van het stof spelden en ik had ze aan de goede kant gespeld. Dus alles er weer af en op nieuw beginnen. En daarna knippen geblazen.

Geknipte patroondelen

 

En zo kon ik beginnen met de cargo soldatenbroek van Sylvester. Ik aan de keukentafel met de naaimachine, Sylvester tegenover mij met de laptop. Heel gezellig 😉

Volgens de beschrijving in het Engels, ben ik begonnen met de zakken en toen ik met de naden van de broekspijpen bezig was, kwam de buuf binnen met een jurk die volgens haar worden gereanimeerd moest worden. Even een aantal tips gegeven dus zij kan daar ook weer mee aan de slag. Verder had ik hier nog een knalroze stuk stof liggen en zo heb ik voor haar dochter ook nog een patroon getekend voor een banenrok.

Daarna ben ik verder gegaan met Sylvester zijn broek. Beschrijvingen in het Engels zijn wel lastig, maar de laatste weken heb ik zoveel gelezen op o.a. Pinterest over het maken van kleding en tassen, dat ik het woordenboek in ieder geval niet nodig heb gehad.

 

En de broek is klaar! Sylvester ligt nu op bed, dus morgen zal ik foto’s maken en ze plaatsen zodat iedereen kan zien hoe het hem staat.

Zoals beloofd, hierbij Sylvester in zijn nieuwe broek. De broek is nog wat aan de lange kant, dus die kort ik nog wat in.

2013-09-11 11.23.01

2013-09-11 11.22.54

 

Fijne avond/Weltrusten!!

 

 

Facebook Comments