Project Ferris deel 2


Ik ben maar een bezig bijtje geweest dit weekend. Heb ik zaterdag al de trui voor Ferris gemaakt, was het gisteren de beurt aan een  broek. Van de 2 stoffen die we gekocht hebben en één die we nog hadden liggen, wilde hij dat ik de rode broek als eerste zou maken. Die past dan namelijk goed bij zijn trui.

Nadat ik gisteren eerst wat andere dingen heb gedaan, die ook noodzakelijk waren… ben ik begonnen aan de broek. Het patroon heb ik een tijd terug al gekocht en had daar al 2 broeken voor Ferris van gemaakt en één voor Sylvester. Voor Sylvester heb ik toen een cargobroek gemaakt, voor Ferris een ander model.9641lineburda_Schnittmuster_9641

 

Voor Sylvester koos ik broek B en voor  Ferris koos ik broek C, maar dan met de lengte van broek B van Burda Patroon 9641.

Gisteren heb ik het patroon getekend in de juiste maakt voor Ferris, want die had ik nog niet eerder uitgetekend. De delen op het stof, knippen en naaien maar!! Maar omdat het een dunne stof is, die ook nog iets doorschijnt, heb ik er een voering bij ingemaakt. Lekker warm en zacht 😉

Gisteren heb ik eigenlijk de hele broek in elkaar gezet, had alleen de tailleband er maar deels opgezet en daarna vastgespeld. Dus na een dagje werken vandaag, de gehele tailleband vast gestikt, elastiek erin en de broekspijpen nog even omzomen en klaar was ik! Ferris blij en die heeft ook nog even heel lief geposeerd voor de foto’s.

Voor nu moet hij weer even geduld hebben voor ik met de volgende broeken begin, de werkweek is weer begonnen 😉

Fijne avond!!!

Facebook Comments