Project Ferris deel 1


15 oktober ben ik bij de Stoffenspektakel in de Martiniplaza in Groningen geweest. Naast een hoop stoffen voor mezelf, waar ik onder andere nog een jurkje van gemaakt heb van hetzelfde patroon als de chique grijze. Zie hier.De foto’s van dat jurkje volgen nog, heb ik ook een leuke fleece stof voor Ferris gekocht. 2 kleurig, rood en blauw.

Ook heb ik gekeken naar leuke stoffen voor een nieuwe broek voor Ferris, maar echt jongensstoffen waren er helaas niet. Vandaag dus nog maar even naar Harry’s Stoffenmarkt geweest en heb daar nog twee leuke stoffen voor Ferris gekocht. Een tijdje geleden heb ik al eens een broek voor Ferris gemaakt, de DNA-broek, zoals al eerder op mijn blog gezet. Ferris wilde heel graag een nieuwe broek van die stof en baalde enorm dat die stof niet meer te koop is. Ik heb nog een restje van de vorige keer, dus op dat punt heeft Ferris geluk. Daar ga ik dan ook nog een broek van maken. Hij heeft binnenkort dus 3 nieuwe broeken van deze stoffen. Hij kan niet wachten tot ik daar aan begin.

wpid-wp-1414318415362.jpeg

 

Van de fleece zou ik voor Ferris een trui maken. Nou is stoffen voor jongens lastig te vinden, maar patronen ook. Nou kan ik zelf wel een trui tekenen, dit heb ik in de  cursus kleding maken en ontwerpen geleerd, maar een trui met capuchon had ik eigenlijk nog nooit gedaan en durfde ik nog niet aan. Ik heb dus besloten omdat maar eens een keer op schaal te proberen.

In de knippie van deze maand stonden wel 2 leuke jongenstruien en ook in de Burda stond een trui die in aanmerking kwam, al had die geen capuchon. Maar het is geen van deze patronen geworden.

Een aantal weken geleden heb het blad Victor La Maison gekocht. Hierin stond ook een jongenstrui met capuchon. Die trui heb ik al eens voor Keyon gemaakt (niet over geblogd) en nu dus ook voor Ferris. Toen ik de trui voor Keyon maakte, vond ik, toen die in elkaar zat de mouwen niet mooi. Die waren 3/4 en dan ook nog eens wijd uitlopend. Voor de trui van Ferris heb ik deze dus aangepast.

Hier de foto’s van de trui van Keyon:

Voor Ferris heb ik vandaag de trui gemaakt, met aangepaste mouwen. Zie hier het resultaat.

 

Binnenkort de broeken!

Fijne avond allen!

Facebook Comments