Protestmars Hengelo 1


Sinds enkele maanden hebben wij een nieuwe buurtbewoner. Op zich is dat natuurlijk niet zo bijzonder, maar wat wel bijzonder is, is dat het gaat om Martijn Uittenbogaard. Martijn Uittenbogaard is bestuurslid van de pedofielenvereniging Marthijn. Een vereniging met een visie die ik niet met ze wil en kan delen.

Acht bestuursleden van de vereniging voor pedofilie, zijn veroordeeld voor kindermisbruik of voor in het bezit hebben van kinderporno.

Sinds februari woont Marthijn Uittenbogaard bij ons in de buurt, aan de andere kant van het schoolplein op een minuut lopen. Buurtbewoners zijn niet genformeerd. Het plaatselijke zwembad trok aan de bel toen n van de badmeesters hem herkenden en waarschuwden de politie. Vanaf dat moment is er bijna dagelijks wel iets te vinden op het internet van diverse anti-pedofilie organisaties als ook van Marthijn Uittenbogaard zelf.

Marthijn Uittenbogaard spreekt van een ware hetze tegen hem, sinds bekend is geworden dat hij in Hengelo is komen wonen. Hij reageert zelf op artikelen geschreven op TC Tubantia.nl, en hij plaatst zelf filmpjes op YouTube waardoor hij alleen maar extra de aandacht op hem vestigt. Hij blijft openlijk zijn mening en visie verkondigen in de media, op het internet. Hij profileert zichzelf en zijn vereninging meerdere malen in de media en vindt het dan vreemd dat er een hetze ontstaat.

Anderzijds zijn er ook diverse personen die o.a. een protestmars hebben georganiseerd. Vandaag vanaf 13:00 uur trokken enkele tientallen mensen vanaf het stadshuis richting de Castorweg waar Marthijn Uittenbogaard woont. Zij verkondigen ook meerdere malen hun mening en grotendeels ben ik het helemaal met hun eens. Maar wat ik mij wel afvraag is waarom al die media-aandacht. Alle ogen zijn gericht op Marthijn, iedereen spreekt zijn of haar angst uit en projecteerd die angst ook op hun kinderen. Kinderen worden bang en komen niet meer buiten. Ouders zijn misschien nog wel veel banger en houden hun kinderen binnen. Maar laten we eerlijk zijn, is dit niet van alle tijden. Werden wij vroeger ook niet gewaarschuwd om niet met vreemden mee te gaan, geen snoep van vreemde mensen aan te nemen, om toch maar met een grote boog om die potloodventer heen te lopen of dat die man van 3 straten verderop niet te vertrouwen was en dat je bij die man uit de buurt moest blijven. Dit is altijd al zo geweest en ik ben bang dat het altijd zo zou blijven.

Maar Marthijn en een hoop van zijn vriendjes zijn bekend. Wij weten waar hij woont en wat voor gedachten hij heeft. Als er iets gebeurd, staat iedereen bij hem voor de deur. Wat ik persoonlijk veel erger vind, zijn de mensen van wie je het niet weet en die ook naast je kunnen wonen.

Moet je je kinderen specifiek waarschuwen voor n persoon, in dit geval Marthijn Uittenbogaard, of moet je ze waarschuwen voor mensen met slechte bedoelingen in het algemeen. Geef je aan naar je kinderen toe dat ze geen snoep mogen aannemen van iemand die ze niet kennen, dat ze nooit met iemand mee moeten gaan die ze niet kennen of zonder het tegen papa of mama te zeggen. Dat doe je in zijn algemeenheid en niet specifiek voor n persoon.

Het heeft geen zin om kinderen bang te maken voor n persoon zodat ze niet meer buiten gaan spelen of een onnatuurlijk wantrouwen tegen mensen krijgen.

Ik heb liever een bekende pedofiel in mijn buurt dan de onbekenden.

Heeft iemand een andere mening, of wil je gewoon je mening kwijt? Reageren kan altijd.

Artikel in TC Tubantia hier

 

Facebook Comments

Een gedachte over “Protestmars Hengelo

  • nolte

    laat hem hier in zeeland komen wonen , hier weten we wel raad met hem en hebben altijd een warm onthaal.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.