Outerspace Rowan Tee


Een aantal weken geleden had ik patroonpapier nodig en liep met Keyon de stoffenwinkel bij ons in de buurt binnen. Daar kwamen we een onwijs leuke en stoere stof voor jongens tegen.

Keyon Space Shirt0001 Keyon was gelijk verliefd op de stof en wilde daar heel graag een t-shirt van.

Vorig jaar had ik al eens een setje voor hem gemaakt van een shirt met een broekje met allemaal VW-busjes erop. Die heeft hij altijd met heel veel plezier gedragen, maar ondanks dat hij niet zo heel hard groeit, groeit hij wel! En nu is het tot zijn grote verdriet echt te klein.

 

De stof lag al een tijdje in huis. Ik had eerst een ander projectje wat ik af wilde maken en de laatste tijd ook niet heel veel tijd om achter de naaimachine te kruipen. Maar het projectje was af en ik had wat tijd, dus dan maar op zoek naar een leuk patroon. Ik had het patroon van het andere shirtje niet meer, dus moest zoeken naar iets nieuws. Een leuke patronen voor jongens zijn best heel lastig te vinden. Internet en Pinterest worden overspoeld met onwijs leuke jurkjes, maar daar heb ik niet zoveel aan. Ook op de site van Burda of Knippie kon ik eigenlijk ook niets vinden wat me aanstond.

Google is my best friend en zo kwam ik op de site van Titchy Threads. Een paar erg leuke patronen en ook een patroon voor een shirt, maar ook een longsleeve shirt of een hoodie. Eigenlijk een patroon met heel veel mogelijkheden voor jongens tot 12 jaar. Kijk, daar kan ik dus even mee vooruit!  Ik heb het patroon gekocht en ben deze week aan de slag gegaan.

Eerst het patroon uitprinten en alle A4tjes aan elkaar plakken. In totaal 37 pagina’s. Keyon merkte terecht op dat het wel een puzzel leek. Alle blaadjes aan elkaar en de juiste maat op patroon gezet.

Vanmorgen alles op stof gelegd, uitgeknipt en in elkaar gezet. Keyon is er superblij mee! En ik heb nog genoeg stof over om ook nog weer een korte broek te maken. Heeft hij weer een setje die hij de zomer weer af kan dragen!

Zie hier het resultaat!

Facebook Comments