Nachtmerrie die dakkapel heet


Had ik in 2011 al geschreven dat onze pas geplaatste dakkapel met de eerste de beste regenbui begon te lekken, nu 2 jaar later zijn we nog geen steek verder. Bij een enorme plensbui, kunnen wij gaan dweilen met de kraan open. Inmiddels een nachtmerrie. Na de aannemer meerdere malen gevraagd te hebben om het lekkage probleem toch eindelijk een keer op te lossen, met ideeën die wij via een andere aannemer hadden gekregen, maar meneer wilde er niet aan, hij had niets fout gedaan.

Nu tweeënhalf jaar later, zijn wij het meer dan zat. De schimmel staat inmiddels aan de binnenkant en wij hebben nog steeds geen mooie zolder zoals de bedoeling was. We hebben er een dakdekker bij laten komen. Hij gaf gelijk aan dat het prutswerk was en stuurde ons een offerte voor reparatie. Hij gaf ook aan dat er nog meer dingen niet op de juiste manier uitgevoerd waren en raadde ons een aannemer uit Delden aan. Ook een afspraak gemaakt met deze meneer. Hij is langsgekomen en wees diverse dingen aan die gewoon niet volgens voorschriften gebouwd waren. Met elke fout in de bouw, begon mijn maag zich meer om te draaien. Ook deze aannemer gaf aan dat het prutswerk was.  Vervolgens ook de verzekering laten komen voor de schade aan de binnenkant. Ook de schade-expert liet ons weten dat het amateuristisch gebouwd was. Nou, daar zijn we dus mooi klaar mee.

Het totale bedrag van reparatie worden wij niet blij van. De schade die wij nu hebben, komt neer op het totale bedrag van wat de dakkapel ons gekost heeft. Een beetje zoeken op internet en contact met het juridisch loket, leerde ons dat we de mogelijkheid hebben om de aannemer in gebreke te stellen. Dit hebben wij dus gedaan en hebben hem per aangetekende brief laten weten dat hij nog 2 weken de tijd had om de geplaatste dakkapel naar behoren te repareren met een kwaliteit die wij mogen verwachten van een dakkapel. Hij heeft hier niet op gereageerd. De volgende stap was een deurwaarder. Nu geven we alles uit handen en gaan we via de deurwaarder proberen om toch een groot deel van de reparatiekosten op hem te verhalen. Hij krijgt ongeveer 2 weken de kans om vrijwillig te betalen. Doet hij dat niet, wil hij dat niet of kan hij dat niet, dan gaan we met onze vordering naar de rechtbank. Gaat nog een extra berg geld kosten en als we pech hebben, al is die kans vrij klein, kunnen wij alles zelf betalen. Hebben wij geluk, dan wordt de man gedwongen tot betalen en kunnen wij eventueel beslag laten leggen op inkomen, huis en auto(‘s). Hij zal ons dan ook moeten compenseren voor de gemaakte kosten voor de rechtszaak, al zal dit nooit kostendekkend zijn.

Al met al staat er dus nog heel wat te gebeuren bij ons thuis, maar hopelijk hebben wij binnenkort dan toch echt een dakkapel die waterdicht is en kunnen we eindelijk de zolder helemaal af gaan maken zodat daar twee mooir kamers ontstaan.

Facebook Comments