Jurkje Burda Cap Sleeve Sheath Dress 03/2016 #121


Dit jaar hebben wij een tweetal bruiloften. Zowel een schoonzus als zwager gaan trouwen en zo hebben wij dus binnen 3 maanden 2 bruiloften. Nou vind ik het dus leuk om speciaal voor een bijzondere gebeurtenis mijn eigen kleding te maken. Een leuke jurk waarvan ik zeker weet dat niemand anders die heeft.

In de Burda van maart 2016 stonden een aantal jurken die zeer geschikt zijn voor feestjes. Ik heb gekozen voor een jurk in een glanzende stof met plooien. Ik heb hiervoor 2 verschillende kleuren stof gekozen. Een ijsblauw en oudro121-032016-B-burda-style-Etuikleid-Naehen-DIY_325x433-ID371942-cf8993972e3abe202214346a191f1ce6_largeze. Aan de hand van beide kleuren heb ik de jongens laten kiezen welke kleur ik voor de jurk zou gebruiken. Dit omdat wij graag de kleding qua kleur aan willen passen op elkaar. Uiteraard kozen de jongens voor de ijsblauwe, want wie wil er nou in het roze. Ene kant snap ik het wel, maar die oud roze was wel een erg leuke kleur.

Ik heb een vriendin gevraagd mij te helpen, want heel handig met voeringen ben ik (nog) niet en Jiska doet al jaren een cursus. De afgelopen 3 woensdagen zijn we dus ook aan het knutselen geweest. Eerst hebben we gekeken naar mijn maat, want taille, heupen en bovenwijdte kloppen niet echt met elkaar.

Hierop besloten we om maat 40 ( :-() uit te tekenen op het patroonpapier. Nadat we alles getekend hadden, hadden we beiden het idee dat er iets in het patroon niet klopte. Jiska heeft het een week later meegenomen naar haar cursus en het patroon bleek wel te kloppen. Het patroon leek 2 verschillende voorpanden te hebben, alleen was er 1 voor de voering.

Beschadiging in de stof

Beschadiging in de stof

De week daarop hebben we de patroondelen op het stof gelegd en uitgeknipt. Enthousiast begon ik de figuurnaad in het bovenlijfje te naaien en zette de strijkijzer erop om de figuurnaad netjes te strijken. Dat ging dus niet helemaal goed. Mijn strijkijzer lekte en ik had watervlekken in het lijfje. Die willen er dus niet meer uit. Nog geprobeerd om het hele lijfje nat te maken en dan droog te strijken, maar er zaten duidelijke kringen in. Extra stof had ik niet, dus ik moest bij bestellen. Dit direct gedaan en de volgende dag had ik het in huis. Ik had verder geen tijd om er naar te kijken, dus heb het weggelegd en vandaag uit de verpakking gehaald. Bij het uitpakken zag ik direct een grote beschadiging op het stof.

DSC_0666Ik hDSC_0668ad de stof besteld bij Stoffenshop.eu. Ik heb ze gebeld en aan de hand van mijn factuurnummer sturen ze me direct nieuwe stof. Super geregeld! Gelukkig had ik wel genoeg stof om een nieuw lijfje te knippen en inmiddels zit het hele voorpand in elkaar. Voorlopig zijn we nog niet klaar en zijn de woensdagen de komende weken voor het naaien van een jurkje voor de bruiloft in juli en wellicht heb ik daarna ook iets leuks gevonden voor de bruiloft in september. Kunnen we, als we niet op vakantie zijn, gewoon doorgaan.

Iedereen bij mij thuis is er ook altijd erg blij mee, want het halve huis staat op zijn kop en keuken en eettafel zijn alles, behalve toegankelijk. Foto’s van het jurkje zelf, als deze af is/

 

Facebook Comments