Jasje bij broek


Een tijdje terug heb ik van een leuke streepjesstof een broek gekopieërd. (Klik) Nou wilde ik daar ook graag een bijpassend jasje bij maken. Ik het internet afgespeurd naar een leuk patroon, maar die kon ik eigenlijk niet vinden. Bij mijn schoonmoeder de kast ingedoken en uiteindelijk een oude knip gevonden met een leuk model voor een jasje. Dus het juiste radarblad opgezocht en de juiste lijnen gezocht in die wirwar van lijnen. En toen knippen maar. !!!

Jasje uit de KNIP

Jasje uit de KNIP

2013-09-12 20.02.34

Patroondelen op het Radarblad opgespoord.

2013-09-12 21.21.58

De patroondelen op het stof

 

Nou zaten er in dit jasje een aantal dingen die ik nog niet eerder had gedaan zoals het aanzetten van een kraag. Uiteraard ging dat de eerste keer volledig mis, dus alles lostornen en opnieuw beginnen. Op het laatst koos ik ervoor om toch een accent er in  te maken met een effen stof om het aantal lijnen een beetje te breken. Ook dat lukte en toen moesten de knoopsgaten erin. Ik heb een naaimachine die de knoopsgaten automatisch maakt op de juiste grootte. Nou ben ik daar ook nog niet zo handig in en achteraf bleek ook de band te dik te zijn. De eerste mislukte faliekant. Nou ja, geeft niet, ik maak er wel wat leuks van. De rest van de knoopsgaten gingen goed, tot ik ze open moest maken.

2013-09-28 15.43.47 Dat ging dus mis  😥

In plaats dat ik alleen het knoopsgat openmaakte ging ik dwars door de hele band van de knopen heen. Lostornen was toen geen optie, want die knoopsgaten zitten goed vast op het stof. De hele band er maar afgeknipt en een nieuwe band gemaakt en die eraan gezet. Toen heb ik het maar even weggelegd.  Ik had er geen zin meer in.

 

Een aantal dagen later heb ik het weer gepakt en ben er toen eens rustig voor gaan zitten. Die knoopsgaten had ik inmiddels wel in de gaten, maar toch nog even oefenen op een lapje stof. Daarna op de band, knopen eraan en KLAAR!!!  Dus nu een leuk setje, een broek met bijpassend jasje. Zie hier het resultaat!!!

 

2013-09-28 15.01.08 2013-09-28 15.00.33

Facebook Comments