IJsbeeldenfestival Zwolle


Vorige week ben ik met de kinderen naar het ijsbeeldenfestival in Zwolle geweest. Erg leuk en had daar al wel eerder over willen schrijven, maar daar heb ik simpelweg de tijd niet voor gehad.

We zijn gezellig met de trein gegaan en vooral Keyon vond dat erg interessant..het voorbij razende landschap en huizen zorgden ervoor dat hij toch regelmatig even naar buiten keek.

wpid-20150117_095259.jpgSylvester en Ferris vonden de trein wat minder interessant. Al vonden ze het heerlijk dat ze gewoon dom spelletjes op hun telefoon konden spelen.

wpid-20150117_155215.jpgwpid-20150117_155222.jpgAls zij hun telefoon met spelletjes maar hebben, hoor ik ze niet weer.

Wel heb ik Sylvester er even fijntjes op gewezen dat het geluid op de telefoon aan in de trein als je spelletjes speelt, niet erg netjes is.

 

Maar voor we in de trein konden stappen, hadden we nog wat problemen met de diverse chipkaarten. Op de kaarten van Sylvester en Ferris staat het kids vrij abonnement. Maar

Sylvester is 12 geworden, dus die van hem is verlopen. Dus hup, naar de automaat, meereis-korting erop en opladen dat ding. Blijk ik er meereiskorting 1ste klas erop gezet te hebben. Grrr…. dus eerst naar het loket, dat laten wijzigen. Vervolgens opnieuw inchecken…kan Ferris zijn kaart niet inchecken! Grrr, weer terug naar het loket, blijkt die kaart gewoon stuk te zijn. Hoe is het mogelijk, want we gebruiken dat ding amper. Dus hup, weer terug naar het loket en daar was de dame erg vriendelijk en gaf een gratis railrunner voor Ferris. Ik blij dat wij wel erg optijd op het station waren zodat we op de geplande tijd in de trein zaten.

Na 55 minuten treinen, kwamen we aan in Zwolle, uitgecheckt en nog een paar minuten lopen naar het festival. Kaartjes gekocht en naar binnen dan maar. De deur werd geopend en op dat moment liepen we letterlijk een enorme vrieskist in! Brrrr, wat was dat koud!  Maar wat enorm knap gemaakt die ijsbeelden. Hieronder een kleine impressie!!

 

Facebook Comments