Opruimen en Schoonmaken


Inmiddels wonen we alweer een aantal maanden in dit huis en hebben we al meerdere malen schoongemaakt. Telkens weer ergerde ik mij aan de badkamer. Onze badkamer is eigenlijk meer een hok, met een toilet, een wastafel daar bijna strak tegen aan en een douche. 2 plankjes die ook nog eens stampvol stonden. Meerdere malen heb ik net mijn tandenborstel op kunnen vangen voor deze in de w.c. zou kukelen. Afgelopen weekend was ik daar helemaal klaar mee. We hadden nog een cadeaubon van de IKEA, dus ik op pad. Op een zaterdag notabene.

Wouter en ik hadden al op internet gekeken wat voor oplossing we voor de badkamer konden bedenken, maar zagen zo niks staan. Op de badkamer afdeling van de IKEA, stond in een hoekje geschoven, een wastafel onderkastje voor maar 15 Euro. Daarboven hing een bescheiden spiegelkastje, ook voor maar 15 Euro. Potloodje en papiertje gepakt en alles opgekrabbeld. Op naar het magazijn. En voor maar een paar tientjes 2 leuke kastjes gekocht.

Eenmaal weer thuis hebben Wouter en ik de kastjes in elkaar gezet. Inmiddels zijn wij zeer bedreven in het in elkaar zetten van IKEA-kastjes, zoveel hebben we de laatste tijd wel gedaan. De badkamer verder schoongemaakt en de kastjes neergezet, opgehangen en ingericht. En ik ben heel tevreden met het resultaat. Het is gewoon meer af, netter. Een stuk minder rommelig en een veel kleinere kans dat er dingen in het toilet belanden die er niet horen en die je daar liever ook niet uit haalt. ( zoals een tandenborstel 😉 )

Zie hieronder het resultaat:

Oke, dit zijn duidelijk niet de beste kwaliteit foto’s, maar het geeft een idee.

Verder hebben we toen we gingen verhuizen ook een mooie grote schuifkast gekocht voor onze slaapkamer. 2de hands, ook voor een prikkie, maar op n of andere manier kukelden de planken aan Wouter zijn kant naar beneden. Op zich heel bizar aangezien mijn kant propvol met kleding ligt en aan Wouter zijn kant minstens de helft minder aan kleding ligt. Maar goed. Ik was ook daar inmiddels wel helemaal klaar mee, dus ook daar hebben we een oplossing voor bedacht. Daarnaast stonden er op onze slaapkamer ook nog steeds een aantal dozen die opgeruimd moesten worden. Wij zijn niet altijd even snel. Ook dat is nu allemaal weg. De kleding van Wouter ligt weer in de kast en hopelijk is de oplossing die we bedacht hebben ook de juiste en blijft het liggen totdat wij willen dat het uit de kast gehaald wordt 😉

Op onze slaapkamer hebben we ook een wasbak, maar met het ophangen van de spiegel tijdens de verhuizing ging er iets mis, dus ook die hebben we nu echt opgehangen. Een plankje daaronder en het kastje wat daar naast stond ook netjes ingeruimd. Een vuilniszak troep van onze kamer gehaald en alles schoongepoetst. Ook dat netjes. We hebben dus een zeer productief weekendje gehad met een zeer goed resultaat. Nu wordt het hopelijk wat makkelijk om alles bij te houden. Het zuigt in ieder geval een stuk makkelijk zonder een aantal dozen op de grond.

En zo blijven we bezig, want er zijn nog steeds een aantal dingen die gedaan moeten worden. Zo heeft onze douche nog geen fatsoenlijk plafond, ligt er nog geen zeil of iets dergelijks in de gang en bijkeuken en moeten de hangende toiletten nog geplaatst worden. De deur naar de bijkeuken toe moet nog gedaan worden en de kozijnen van de draaiende ramen zijn ook nog niet geschilderd. Tijdens de verbouwing was het daar te koud voor en tijdens Wouter zijn vakantie, de meeste tijd te heet.

Laten we maar zeggen dat dit alles ons wel van de straat houdt en dat we altijd wel wat te doen hebben wanneer we ons vervelen.

Fijne avond allen 😉

Facebook Comments