Gele Ballon


Om een baan te vinden zet ik zelfs Social Media in. Ik volg een aantal mensen op Twitter, ik bekijk de tweets van #durftevragen, heb een LinkedIn account en een tijd terug mijn hele Facebook pagina omgegooid, in de hoop om op te vallen, zichtbaar te zijn.

Zo stuitte ik vorige week op de Gele Ballon. Het doel van deze site is dromen verwezenlijken en ruilen. En het ruilen begon met een, je raadt het al, met een gele ballon. Uiteraard heeft de bedenker ook een doel. Om het hele verhaal over de gele ballon te lezen, ga dan naar de site: Gele Ballon

Het concept achter de gele ballon is niet nieuw, maar toch kwam ik in contact met de bedenker. En nu sta ook ik op de site. Waarom? Nou zoals de meesten wel weten ben ik op zoek naar een baan. Het vinden van een baan is tegenwoordig veel meer dan een brief schrijven en op gesprek gaan. Ik wil iets, dus moet ik opvallen tussen de rest.

Inmiddels heb ik een aantal maanden geleden al mijn CV aangepast nadat ik bij een Monster Meet Up ben geweest. Ik krijg een hoop positieve reacties op mijn CV, maar daar heb ik ook nog steeds geen baan mee. Dus naast een mooi gepimpte CV ben ik dus aan het netwerken en “De Gele Ballon” gaat mij daar dus bij helpen. Ik heb mijn CV gestuurd, een verhaaltje over mijzelf geschreven en deze is op de site gezet. Inmiddels heb ik een tweetal reacties ontvangen waar ik weer mee aan de slag kan.

Ik vraag de lezers van mijn blog om in ieder geval een kijkje te nemen op de gele ballon en om de site aan te raden op Facebook, te Tweeten, te Hyven enz. En wie weet behalen wij allemaal onze doelen!!

Fijne Avond!

Facebook Comments