Ik zoek een baan!


Afgelopen dinsdag ben ik op een meeting van Monsterboard geweest. De Monster Meet-up event. Een avond georganiseerd door Monsterboard.nl, waar ze carrire advies gaven, je CV bekeken en met tips and tricks kwamen. Daarnaast de mogelijkheid om te netwerken.

Ik heb leuke voorbeelden gezien en gehoord, nieuwe mogelijkheden ontdekt en ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn CV na 6 jaar hetzelfde uiterllijk toch echt niet meer kon. Na elke baan vulde ik het CV maar weer aan, verkleinde het lettertype enz. Maar kleiner dan 3 A4’tjes kreeg ik mijn CV echt niet.

Dus na een gezellig avondje in Zwolle en een nacht je slapen ben ik aan de slag gegaan.

Ik ben eens begonnen om kritisch naar mijn eigen CV te kijken. Wat moet erin en wat kan er echt uit. Hoe maak ik mijn CV opvallend, aantrekkelijk en vooral uitnodigend. Wat dat is toch het uiteindelijke doel. Uitgenodigd worden voor een gesprek. Woensdag de hele dag aan het knutselen geweest en er is resultaat. Gisteren via de mail naar n van de sprekers van Monsterboard gestuurd met de vraag er eens naar te kijken en zijn mening over het uiterlijk van mijn CV te geven. Ter vergelijking ook de oude maar even meegestuurd! Na nog een aantal tips is mijn CV van 3 A4’tjes naar 1 A4 gegaan. Is het niet meer paars, maar groen, heb ik achtergronden en vormen gebruikt en ik heb er zelfs een foto ingeplakt!

Een andere presentatie die die avond gegeven werd, ging over het gebruik van Social Media. Ook daar de afgelopen dagen dus maar eens kritisch naar gekeken. Want zegt die man: alle werkgevers googlen! En dan komen ze mijn Hyves tegen, mijn weblog, mijn Facebook.

Nou zit mijn Hyves op slot en dat blijft het ook. Daar heb ik mijn redenen voor. Mijn facebook staat open, maar speelde ook spelletjes via facebook. Dat dus allemaal maar even verwijdert en een speciaal profiel voor spelletjes aangemaakt. Mijn facebookpagina is nu gewoon een pagina die over mij gaat. Mijn opleidingen en werkervaringen, mijn intresses en mijn bezigheden.

Mijn weblog is altijd al openbaar geweest. Geen enkel probleem. Gevoelige informatie deel ik toch niet en alles wat ik hier schrijf, mag iedereen weten. De foto’s die ik hier plaats mag iedereen zien.

En uiteraard heb ik ook nog een Linkedin Account. En die is echt bedoeld om te netwerken, om een baan te vinden. Alle relevante ervaringen en opleidingen staan daar op.

De presentatie over Social Media gaf nog een tip. About.me…. Een site met een miniprofiel. In het kort geef je aan wie je bent en waar je voor staat en verder plaats je er de links naar de overige social media zoals Linkedin, Facebook en Twitter. Daarom heb ik maar even zo’n pagina gemaakt. Zie hier.

Daarnaast heb ik ook maar een eigen online CV gemaakt. Een beknopte internetpagina met informatie over mij. Een profiel, mijn werkervaring, mijn opleiding en overige vaardigheden. Een site die ik wellicht nog aan zal vullen. Een site die makkelijk te bewerken is, wanneer nodig. Geen persoonlijke informatie, dat is al genoeg op het net te vinden. Alleen mijn email adres en about.me pagina. Als ze me willen, kunnen ze me echt wel vinden! Mijn online CV, vind je hier!

En nu is het afwachten. Wat voor effect zal het hebben? De eerste sollicitatie met mijn nieuwe CV moet nog verstuurd worden. Nog niet iets gezien waar ik op wil reageren, maar die komen vanzelf.

Facebook Comments