Discriminatie


Lang dacht ik of ik er nou wel of niet iets over zou schrijven.  Discriminatie en racisme.
Vooropgesteld. ..ik haat racisme, maar de laatste weken betrap ik mezelf steeds vaker op toch wel licht racistische gedachten maar voel ik mij ook gediscrimineerd. Waarom? Om die zwarte pieten discussie, om molukkers  die geen Nederlanders in hun wijk dulden, om een Religio Tuur die ons Nederlanders als NSB-ers  bestempeld, om een stelletje halve zolen die een kinderfeest verpesten, om moslims die alle andere geloven als heidenen zien, omdat ik een mama ben en daarom een baan niet krijg, want kinderen kunnen ziek worden. Om zinnetjes als in het kader van de jeugdwerkloosheid of 55+ers aan een baan te helpen zodat ik met mijn 35 jaar steeds buiten de boot val. Om regeltjes die aangeven dat wanneer je een modaal inkomen hebt je best een godsvermogen kan betalen voor je ziektekosten, brillen, beugels en schoolkosten. Dat ernstig zieke ouderen maar thuis moeten blijven wonen en dat de kinderen, die beiden moeten werken om hun eigen kinderen te kunnen laten studeren, ook nog 24 uur per dag paraat moeten staan om te voorkomen dat hun verwarde ouder gaat zwerven….omdat….

Langzaam wordt een naar mijn idee tolerant Nederland naar de knoppen geholpen door een kabinet die afbreekt wat na de oorlog is opgebouwd. Mensen worden steeds egoïstischer. Ik eerst en dan, misschien blijft er wel een klein beetje over voor een ander. Misschien. .. verwelkomde je eerste je nieuwe Turkse buren…nu kijkt men argwanend..wat als…en die Afrikaanse collega…ben jij voor of tegen…een nieuwe huurwoning. ..mag ik wel in die wijk wonen…een andere baan…oh nee…die allochtoon,  die moeten we niet. Een overval, zal wel weer een Marokkaan zijn…

Ga zo maar door. Mijn motto…leven en laten leven al wordt dat in dit huidige landje steeds lastiger.

Kijk eens in de spiegel en bedenk hoe je zelf behandeld wilt worden. Denk na voor je iets zegt. Laat het verleden eens los. Ja wij als Nederland hebben fouten gemaakt in het verleden, maar zo zijn er meer. Dat was toen en nu is nu. Tradities moeten behouden blijven wij hebben er al niet veel. En iedereen moet naast elkaar leven ongeacht kleur, ras of geloof. Want in mijn ogen is nog steeds iedereen gelijk.

Facebook Comments