Dakkapel


In februari hebben wij een vaste trap naar de zolder en een dakkapel laten plaatsen.

Tijdens de verbouwing ben ik toen opgenomen in het ziekenhuis en heb ik er zelf niet zo heel veel van meegekregen. Wel van de trap, niet van de dakkapel.

Bij de eerste de beste flinke regenbui, begon de dakkapel te lekken. Wij uiteraard niet blij.  De bedoeling is dat zo’n ding toch echt waterdicht is.

Wij willen de zolder graag verdelen in 2 slaapkamers en een bergruimte, maar daar zijn we nog niet aan begonnen. Voor ons is het een meer jaren plan. Voor Keyon 4 is, moet het in ieder geval af zijn.

Zoals bekend is het de afgelopen dagen ook een waterval van regen. De momenten dat het droog is, lijken wel schaars. Gisteren ging Sylvester dan ook met zijn legotrein op zolder spelen, want buitenspelen was nou niet echt interessant.

Hij komt boven en rent gelijk weer naar beneden. Lekt de dakkapel weer! En weer op dezelfde plek. Dat ding is niet waterdicht. Erg vervelend al zijn we blij dat we nog niet begonnen zijn met muurtjes timmeren en verder afwerken. Dat we dus nog niet echt waterschade hebben, maar het ding moet wel dicht.

Dus ik gisteravond de aannemer gebeld. Hij is net geweest en zegt dat het niet hetzelfde probleem is als de vorige keer (!!??) Wel dezelfde plek. Verder zei hij dat er dakpannen kapot zijn (had hij de vorige keer gezien, bij de plaatsing) maar bij mijn weten zijn alle kapotte dakpannen inmiddels vervangen.  Zegt hij ook dat de dakpannen al oud zijn. Tja, dit huis ook!

Feit blijft dat we voor de dakkapel nooit geen lekkage hadden en nu wel.

Maar wat gaat er nu gebeuren dan? Nou, wanneer het ooit nog weer eens droog wordt, komt hij langs en dan legt hij er een nieuwe plaat op. Tenminste dat begreep ik ervan. Het is een Syriër en zijn Nederlands is niet altijd even duidelijk. We wachten af…

Facebook Comments