Stille Blik


Stille blik Boek omslag Stille blik
DCI Banks
Peter Robinson, Valérie Janssen,
Crime
Zwarte Beertjes
2005 (1987)
299

Inspecteur Alan Banks is net verhuisd van het rumoerige Londen naar het rustige provinciestadje Eastvale, als hij te maken krijgt met een brute moord. Een inbraak loopt uit op de dood van het bejaarde slachtoffer en de politie heeft maar weinig aanwijzingen om mee te werken. Wanneer ook nog een gluurder voor grote onrust onder de vrouwen van Eastvale zorgt, komt de politie onder steeds grotere publieke druk te staan om de dader te vinden.

Ik heb heel veel boeken gedownloaded en aan ebooks wel een bibliotheek van zo ongeveer 10.000 boeken. Daar zit dus altijd wel iets tussen om te lezen en zo stuitte ik ook op Peter Robinson met de DCI Banks serie.

In het begin was het vreemd lezen. Het boek komt uit de jaren 80 en de dingen die nu al zo gewoon zijn, bestonden toen nog niet of nauwelijks. Als agent die een telefoontje naar het bureau moet doen en dan een telefooncel opzoeken bijvoorbeeld.

Het zijn leuke boeken, een beetje geschreven in de stijl van Baantjer.

In dit boek gaat het over het oplossen van 2 verschillende zaken. Een gluurder en een uit de hand gelopen inbraak. In het boek lees je ook een stukje over het privé leven van Alan Banks, de Inspecteur.  En de druk om de zaak van de gluurder op te lossen, wordt wel heel erg groot als zijn vrouw Sandra ook te maken krijgt met de gluurder.