Nachtlicht


Nachtlicht Boek omslag Nachtlicht
DCI Banks
Peter Robinson
Fiction
A.W. Bruna Uitgevers
28/10/2009

Vlak bij het dorpje Helmthorpe in Yorkshire wordt het lichaam gevonden van Harry Steadman, half begraven onder een ingestort muurtje. Steadman was een gepensioneerde historicus die samen met zijn vrouw een teruggetrokken leven leidde. De inwoners van Helmthorpe kenden hem als een vriendelijke man die geen vlieg kwaad deed, dus wie zou hem hebben willen vermoorden? De zaak stelt inspecteur Alan Banks voor een raadsel. In eerste instantie lijkt niemand een motief te hebben voor de gruwelijke moord, maar wanneer Banks dieper graaft, blijken meerdere personen niet de waarheid te spreken. De sleutel tot de oplossing van de zaak ligt waarschijnlijk bij een meisje, Sally Lumb, die meer weet dan ze vertelt. Maar zal zij Banks in vertrouwen nemen?

 

Tweede deel in de inspecteur Banks serie. Een schapenboer vindt begraven onder een muurtje het lichaam van een onbekende man met ingeslagen schedel. Het blijkt het lichaam van de alom gewaardeerde historicus Harry Steadman te zijn die samen met zijn vrouw in het dorpje Helmthorpe woonde. Wie vermoordde de vriendelijke historicus? Zijn vrouw en erfgename? Een van zijn vrienden? Popzangeres Penny Cartwright met wie Steadman een (platonische?) relatie had?

Het tweede boek in de DCI Banks serie.

De boeken zijn op zich ook als op zich staande boeken te lezen, echter zit er wel een rode draad in als het gaat om het privé leven van Alan Banks.

Ook hier krijgt DCI Banks te maken met een moord en alle betrokkenen vertellen alles behalve de waarheid. Het is al een tijdje geleden dat ik dit boek gelezen heb, dus is het lastig om precies te zeggen hoe het boek verder ging